Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zrušení za vzpouru proti úspěšnému senátorovi i za špatné chování

Jak je to dlouho co jste si za to, že jste byli hubatí, šli sednout do poslední lavice? Neb se za Vás chodilo do kouta, na chodbu? Pravdou je, že díky své nátuře jsem byl jako dítě velmi častým návštěvníkem chodby. Později jsem na střední škole odmítal memorovat vzorečky jenom proto, že to řekla učitelky matematiky (bez ohledu na to, že byla mladá a fakt moc pěkná) a chtěl jsem vědět, k čemu to v reálu bude.

A tak teď dostávám reálnou ukázku toho, že jedna věc je nějak se chovat a něco prezentovat a druhá věc je podle toho odměňovat nebo trestat.  Jsem jedním z těch, které v Praze postihlo „Velké propouštění“, když se oligarchie despotických starců rozhodla udržet se v křesle stůj co stůj.  Tenkrát se jako důvod uvedlo to, že do čela organizace by zvolen někdo, koho nemají ve vedení moc v lásce, a navíc nahradil úspěšného senátora, který dokázal jako jeden z mála v Praze vyhrát.

No ok, dalo by se tedy říct, že zájmem vedení je držet v čele oblastí ty silné a volebně osvědčené. Že volební vítězství v uplynulých letech, bez ohledu na to, kdo vlastně vyhrál ty volby, opravňuje k tomu, aby se takto zvolení vůdci drželi u moci bez ohledu na to, co si myslí členská základna. Jenže ono ouha. I to je očividně lež.

Netuším, jak to doopravdy bylo ve Františkových Lázních. To ví bohužel jen ti, kteří se osobně zúčastnili všech jednání. Obrázek si můžeme bohužel udělat jen z toho, co se k nám dostane z novin a masmédií. A z nějakého kousku reality, která k nám prosákne.

Pravdou je, že rozpočet Františkových Lázní rozhodně vyrovnaný není. A pravdou je, že několik zastupitelů opravdu hlasovalo proti zbytku buňky a umožnila tak nástup starosty s podivnou minulostí a levicovou přítomností. Už jen tohle poslední by mělo vést k zamyšlení. Celkově si myslím, že snahu všech pravicových politiků by mělo být odstavení levice od moci v jakékoliv podobě. Tedy moci v jakékoliv podobě nebo odstavení v jakékoliv podobě.

Bohužel si se asi nedívali pánové z Františkových Lázní na třetí díl Básníků. Tam by pochopili, že na vojně se měli naučit dvě věci. Držet krok a hubu. A odměna je stejná jako pro doktora šafránka. Půjdou na Bezdíkov. Bohužel ale těmhle lidem nejde nic přikazovat. Jsou to platící členové, kteří očekávají za svůj přípěvek do společného kotle taky adekvátně velkou porci guláše, který se v něm vaří. Chyba lávky. Oni smí pouze pod kotel přikládat, rozhodě nesmí říkat, co se do něj přidá nebo nedej bože komu se bude servírovat.

V současné době stojí ODS nejen před nejhoršími volebními výsledky v celé své existenci, ale čelí také dlouhodobému úbytku členské základny a neuvěřitelnému poklesu důvěryhodnosti těch nahoře. Bohužel reakce celého vedení je přesně obrácená, než by měla být. Když chytají lovci lišku a zraní ji, má liška dvě možnosti. Otočit se a pokusit se jich co nejvíc pokousat anebo někam tiše rychle zalézt vylízat se ze svých bolístek. Tahle liška nejen, že se otočila k lovcům a snaží se je pokousat, ale ještě mezitím se v hlavě hádá, jestli bude lepší zaútočit drápy nebo zuby. A jen se točí slepě v kruhu a schytává jednu ránu za druhou.

Řešení existuje, ale rozhodně ho nenajdeme tak, že se navzájem budeme podrážet a rušit si buňky, abychom naštvali ještě víc členů a ztratili tak i těch pár posledních věrných. Hledejme místo toho  právě v nich manažerské rezervy, které nám bohužel v současné době víc než urgentně chybí.

Autor: Michal Hnaťuk | úterý 2.4.2013 14:22 | karma článku: 11,98 | přečteno: 863x
  • Další články autora

Michal Hnaťuk

Jsme opravdu národ hňupů a je se za co stydět?

Dneska jsem si v polední pauze přečetl nejen rozhovor se sestrou Mašínů, ale zejména diskuzi pod ní. Odhlédněme od faktu, že internetové diskuze jsou doménou zamindrákovaných pisálků, kteří si svojí zlost opravdu neumí vylít jinde než nad klávesnicí a podpantofláků, pro které je bušení do mezerníku nejvyšší formou agrese.

23.9.2013 v 15:00 | Karma: 22,53 | Přečteno: 1317x | Ona

Michal Hnaťuk

Demokracie je vlastně nejvyšší zkouška našeho svědomí

V tomto hříšném a žalostném světě se zkoušely a budou zkoušet mnohé způsoby vlády. Nikdo nepředstírá, že demokracie je dokonalá nebo samospasitelná. Říká se dokonce, že demokracie je nejhorší způsob vlády, s výjimkou všech ostatních způsobů, které jsme vyzkoušeli. W. Churchill - 11. listopadu 1947 Nemohu vám slíbit nic než krev, dřinu, slzy a pot. W Churchill - 13. května 1940

8.8.2013 v 11:31 | Karma: 8,32 | Přečteno: 237x | Politika

Michal Hnaťuk

Jak si kdo ustele, tak si my lehnem

Národ, který nezná svoji historii je odsouzen prožívat ji znovu. Georg Santayan Jak jste na tom Vy? Víte nebo znáte?

27.6.2013 v 14:11 | Karma: 10,68 | Přečteno: 485x | Společnost

Michal Hnaťuk

Je to smutné, ale můžeme si za to sami

Pokud někdo čekal, že se přenašeč viru Z721 stane z noci na noc slušným a politicky vyspělým člověkem, snad už se poučil. Bohužel se opět ukázalo, že prezident, který by 4 roky klimbal, je Česku méně nebezpečný, než prezident, který si chce vyřizovat své účty a léčit svůj mindrák.

26.6.2013 v 10:39 | Karma: 43,75 | Přečteno: 8420x | Politika

Michal Hnaťuk

Do ležících se nekope (a do topících už tuplem ne)

Praha potřebuje spoustu věcí. Humery, vznášedla, nového primátora, starého primátora (myšleno ex-primátora Němce), lépe či jinak fungující krizový štáb. Taky ale potřebuje naučit se komunikovat a potřebuje slušné lidi a ne mediální honili a hyeny.

6.6.2013 v 8:54 | Karma: 40,50 | Přečteno: 4641x | Praha a střední Čechy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1893x
Myslím, tedy jsem A často si myslím, co se těm nade mnou nelíbí. Ale to neznamená, že nejsem nebo že bych nechtěl a neměl být slyšen a snad i vyslyšen.